jueves, 7 de abril de 2011

ELS QUADERNS VIRTUALS

Els Quaderns Virtuals és un entorn d'aprenentatge digital que neix i es desenvolupa al Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, amb la voluntat de portar a la xarxa els Quaderns d'exercicis tradicionals. El projecte està format per un conjunt d'aplicacions de programari lliure que faciliten al professorat de qualsevol nivell i àrea educatius la creació de recursos didàctics multimèdia per tal d'avaluar el progrés i rendiment de l'alumnat.
Els Quaderns Virtuals, igual que els quaderns tradicionals, estan formats per un conjunt de fulls en els que es distribueixen preguntes i material addicional de referència i consulta. A més, les preguntes poden tenir punts de diàleg , que permeten a l'alumnat i professorat escriure-hi comentaris i dubtes.
La flexibilitat de la seva estructura permet al docent crear diferents propostes educatives per grups heterogenis, tenint en compte les seves necessitats particulars i ritme d'aprenentatge. A més, poden ser utilitzats com a material de treball per qualsevol àrea i nivell educatiu.

L'aparença visual que presenta quadern virtuals potser diferents segons l'aparença triada.
Estàndard. Els Quaderns tenen aquesta aparença per defecte.

Infantil. Aparença per a primària amb un disseny més visual.




Formal. Aparença més sèria.



Els tipus d'activitats que hi ha són:
  • Sel·lecció

  • Ordenació

  • Omplir espais

  • Arrossegar

  • Zones sensibles

  • Dibuix

No hay comentarios:

Publicar un comentario